Mijn top 5

Wehkamp.nl
De Wehkamp bestaat natuurlijk al ontzettend lang. Ik kan me nog goed herinneren dat wanneer ik klein was en de Wehkamp viel op de deurmat, mijn moeder voorlopig niet bereikbaar was. Die zat heerlijk met een kop thee op de bank te genieten van al het moois wat er in deze dikke catalogus te vinden was. Inmiddels is die dikke catalogus al lang weer verleden tijd en zijn alle producten die ze nu verkopen op de website te vinden. Wat beter voor het milieu is en dus een hele hoop bomen scheelt! Maar omdat ze zoveel aanbod hebben, dien je behoorlijk gericht te zoeken. Maar dat word je erg gemakkelijk gemaakt, omdat je duidelijk aan kunt geven of je voor een man, vrouw of kind naar kleding op zoek bent en daarbij zelfs de maat aan kunt duiden. Zo selecteert het aanbod zich vanzelf uit en scheelt je een hoop gezoek.

Boekenvoordeel.nl
Nog zo’n fijne site, boekenvoordeel. Ik ben een fervent lezer en verslind dan ook het ene boek na het andere. Maar niet alleen maar fictie of romans, of zelfs non-fictie. Ik zal je wat meer over mezelf vertellen, ik ben een echte hobby kok. En wat een zwak, of is het een passie, van mij is zijn kookboeken. Ik vind het heerlijk om kookboeken te lezen, om zo nieuwe ideeën op te doen of variaties samen te stellen van gerechten die ik in die heerlijke boeken tegen kom. Maar ook kun je tegenwoordig cd’s kopen bij boekenvoordeel. Dit is na het faillissement van de free record shop gekomen, een soort van samenwerking. Dus ook voor muziek kun je hier prima terecht.

Bol.com
Ja wie kent het niet? Bol.com het adres voor boeken, cd’s, speelgoed, apparatuur, wat je maar kunt bedenken ze hebben het! Wat ik ook wel erg mooi vind, is dat je ook tweedehands boeken hier kunt kopen. Als je zelf dan een boek helemaal uit hebt, je hebt hem dubbel of het was een miskoop of je vindt het gewoon geen leuk boek, dan kun je het hier nogmaals aanbieden en zo gaat het dan toch niet verloren. En dat is natuurlijk wel een erg mooi systeem. Het zou zonde zijn als een boek anders in de papiercontainer zou verdwijnen. Maar wat ook erg handig is, is dat je een verlanglijst samen kunt stellen. En als je deze dan compleet hebt, kun je hem je genodigden voor je feestje sturen en weten ze meteen wat je graag wilt hebben, ideaal dus!

Fonq.nl
Fonq is best een aparte. Deze site bestaat nog niet zo heel erg lang in Nederland en heeft zijn bekendheid eigenlijk te danken aan de reclames op televisie. En dan met name op Discovery Channel. Daar waren de opvallend witte reclames met die aparte design artikelen voor het eerst te zien. Die kunnen je niet ontgaan zijn, als je tenminste wel eens naar Discovery kijkt. Ik vind dat ze in ieder geval ontzettend mooie producten geselecteerd hebben op hun site en ook als je eens een apart cadeau zoekt, kun je hier zeker slagen!

Hornbach.nl
Hornbach, ja dan komt de klusser in mij naar boven. Dus als ik niet achter de pc zit en technisch aan het bouwen ben, vind ik het heel erg leuk om echt met mijn handen te werken. Een beetje creatief bezig zijn, zelf dingen maken of in elkaar zetten. Ja en dan moet je natuurlijk naar de bouwmarkt. Wat ik heel erg fijn aan Hornbach vind, is dat ze een ontzettend goede service hebben indien je klachten hebt of er dus iets niet goed is. Naast alleen maar hout hebben ze ook sanitair, behang, verf en spullen voor de tuin. Maar ook fotolijsten en dergelijke, dus ook om je huis in te richten kun je hier aardig goed slagen. Absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen en ook regelmatig zeer interessante aanbiedingen!